Terjemahan Al-Raheeq al- Makhtum

Salaam.

Di sini anda boleh download terjemahan Al-Raheeq al-Makhtum:

Al-Raheeq al-Makhtum merupakan Sirah Rasulullah s.a.w

Ebook ini ditulis oleh:

Syeikh Safy al-Rahman al-Mubarakfuriyy
India

Pemenang Hadiah Pertama
Pertandingan Seerah Rabitah Alam Islam, Mekkah

Terjemahan Al-Raheeq al-Makhtum

Untuk melihat bagaimana kandungan buku ini, anda boleh melihat di :

9 comments:

Adi Hazmi said...

Assalamualaikum abg.saya sangat-sangat berminat dengan buku Sirah Ar-Rahiq al-Makhtum tetapi saya tidak dapat membelinya kerana ada sebab tertentu.Saya baru sahaja form 3 dan tahun ini bakal mengambil peperiksaan PMR.saya amat jahil mengenai sirah Rasulullah SAW ini.saya memang dah lama nak memiliki senaskah buku ni.abg ada ke?saya nak minta jasa baik abg agar menghadiahkan/menyedekahkan saya buku ni.kalau nak beli saya tak boleh..Hanya Allah sahaja yang mampu balas jasa baik abg.kalau abg nak bagi dekat saya, saya ucapkan berbanyak-banyak terima kasih dan minta dihalalkan buku itu pada saya.kalau abg nak alamat saya abg email saya.email saya ialah adhazmi03@gmail.com .kalau abg beli online dah teruskan post ke alamat saya pun boleh, saya ada jumpa satu website yang jual buku ni online iaitu http://bukuonline2u.com/index.php?route=product/product&product_id=846

soleh ksalam said...

Alaikummussalam. Saya akan cuba hantar. Buku di sponsor oleh ibu saya.

Adi Hazmi said...

Ya Allah..terima kasih abg..abg cakap dekat ibu abg saye kirim salam terima kasih dekat ibu abg..

soleh ksalam said...

Okay adik

Adi Hazmi said...

abg, saye dah balas email abg tu.saye dah tulis alamat,no. telefon dan nama penuh saya.

soleh ksalam said...

Okay, semoga dapat buku itu nanti insyaAllah

Anonymous said...

abg kalau nak satu buku lagi boleh ke?
buku Sejarah Empat Khalifah http://bukuonline2u.com/index.php?route=product/product&path=68_167&product_id=843 .best buku ni abg.penuh dengan ilmu

soleh ksalam said...

Salam. Nampak macam menarik buku Sejarah Empat Khalifah ini. Adik buatlah blog, dengan blog insyaAllah adik boleh buat duit. Seterusnya boleh beli buku itu sendiri.-smile-

Anonymous said...

Alhamdulillah, selawat dan salam ke atas Baginda Muhammad saw dan ahli keluarga Baginda. Moga Allah melimpahkan rahmat ke atas kte semua. Tahniah akan soleh ksalam..Saya baru usai saja untuk mengenali adik adi hazmi kerana bersungguh2 meminta agar ada seseorg mghadiahkan buku berkenaan Muhammad bin Abdullah. SubhanaAllah, akhirnya, ada jua hamba Allah yg sudi menghadiahkan buku tersebut buatnya..